Ajándék hírekA káprázatos szépségű Erdély - Ajándékozd meg szerettedet egy csodálatos utazással!

A káprázatos szépségű Erdély - Ajándékozd meg szerettedet egy csodálatos utazással!

Címkék - békás-szoros, erdély, gyilkos-tó, kastély, kirándulás, székely-magyar, székelykő, Törcsvár, Torockó, utazás-ajándékba
A káprázatos szépségű Erdély - Ajándékozd meg szerettedet egy csodálatos utazással!
Törcsvári kastély Erdélyben
Ajándékozd meg kedvesedet, szerelmedet egy csodálatos erdélyi utazással, ehhez szeretnénk egy kis ízelítőt nyújtani, segíteni.

Romániában található régióról a legtöbbeknek elsősorban talán a vámpírtörténetek, illetve a horror műfaja jut eszébe. Ám akik tettek már látogatást Erdélyben, azok tudják, hogy a Kárpátok festői szépsége és a hely gazdag történelme is említésre méltó. Számos különleges látványosság várja tehát az ide látogatókat, lássunk ezek közül néhányat!


Törcsvári kastély

Ha vámpírokról beszélünk, mindenképp említést kell tennünk a Brassótól nem messze levő Törcsvár faluja mellett található kastélyról, hiszen ezt tartják a legendás Drakula gróf egyik várának. Így a helyet sokan kifejezetten Drakula-kastélyként ismerik, bár valójában soha nem volt a havasalföldi fejedelem lakóhelye.

A gótikus látványt nyújtó vár a filmkészítők közkedvelt forgatási helyszíne. A kastély a 14. század második felében épült, középkori jellegét épen megőrizte, ezzel együtt a közelmúltban restaurálták is, így most falai nagyon jó állapotban vannak.
Hirdetés

Lélegzetelállító szépségű látnivalók Erdélyben
Gyilkos-tó Gyilkos-tó
A nevezetesség Hargita megyében, a Hagymás-hegységben található. A tó keletkezéséről sok legenda kering, de létrejöttének valós idejéről is vitatkoznak a hozzáértők. Az egyik álláspont szerint 1837 nyarán keletkezett, egy közeli hegyről lezúduló törmelék hozta létre. A hely különlegességét az adja, hogy a vízfelületen mindenütt egy erdő maradványait, a vízből kibukkanó fenyőfa csonkokat látunk. Nevét, illetve az ugyancsak sokszor használt „vörös” jelzőt pedig a népmagyarázat egy legendából eredezteti. E szerint korábban a leomló törmelék maga alá temetett egy pásztort, nyájával együtt, és a vér sokáig „veresre” festette a vizet. Bár a tó visszahúzódóban van, és pár évtizeden belül valószínűleg teljesen eltűnik, ma még Erdély egyik legkedveltebb turistalátványossága.
Békás-szoros Békás-szoros
A Gyilkos-tó közelében, a Békás-patak völgyében található ez az öt kilométer hosszú, hegymászók körében nagy népszerűségnek örvendő szurdokvölgy. A hely Európa egyik természeti kincse és a Gyilkos-tóval együtt nemzeti parkká minősítették. A szoros legridegebb része a „Pokol tornáca”, de két másik pontjának neve, a „Pokol kapuja” és a „Pokol torka” sem utal arra, hogy a hely egy kellemes családi kirándulás legmegfelelőbb úti célja. Ez azonban ne szegje kedvünket, hiszen a zord sziklákon kívül a hely csodás állat- és növényvilágával is büszkélkedhet. Olyan ritkaságokat találunk itt, mint a havasi gyopár, vagy a kisasszonypapucs, de a szerencsések siketfajdot, mogyorós pelét is láthatnak. Sőt, nagy ritkán barnamedvével is összefuthatunk, bár ez esetben inkább mellőzném a szerencsés jelzőt.
Székelykő Székelykő
Az 1128 méter magas hegy a Torockói-hegység része. Nevét a hegytetőn levő egykori várról kapta. A mészkősziklák lentről is csodás látványt nyújtanak, de érdemes a turistajelzés mentén felkapaszkodni a hegy tetejére is, mert a kilátás innen a legszebb, és a felfelé vezető út is élményekkel teli.
Székelykő - Torockó, székely-magyar falu Székelykő - Torockó, székely-magyar falu
Ezen kívül ha ott vagyunk, mindenképp látogassuk meg a hegység központját, a Székelykő és Ordaskő medencéjében található Torockó székely-magyar faluját, mely Erdély egyik legszebbje.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.01.27. 14:26
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza

További meglepetések, ajándék ötletek

Ajándékozási hírek, ötletek

Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi...
Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? - Nem, találd meg a legjobb dolgot, amit tudsz adni a kereteidből.
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a...
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a tökéletes ajándékozás titkára?
Biztosan mindenki szokott adni és kapni is ajándékot, ha máskor nem is, de legalább évente egyszer: karácsonykor. Nem mindenki tudja, de az ajándékozásnak is megvannak...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz,...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz, kerékpárra, de akár a mindennapokra is!
A fehér és fém színű kulacs sportoláshoz, túrázáshoz rendkívül praktikus használati képes ajándéktárgy. Karabinerrel van ellátva a könnyebb használatért. 500...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte 200 gyűjtőponton várják az ajándékokat
Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi...
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Egyhetes magyarországi programja keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott kedden a Joulupukki, a lappföldi Mikulás, akit a helyi óvodások...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra ajándékba a milánóiak
Milánó önkormányzata minden évben egy híres festményt állít ki a karácsonyi ünnepek időszakában, amelyet a milánóiak ingyen láthatnak. Az idei "karácsonyi...