Ajándék hírekA puzzle fejlesztő szerepe - A kirakós játék fontos a gyermek fejlődésében ... + videó

A puzzle fejlesztő szerepe - A kirakós játék fontos a gyermek fejlődésében ... + videó

Címkék - ajándék, egyedi, fejlesztő-játék, fényképes-puzzle, játékok-gyerekeknek, képes-ajándék, kirakó, logikai-játék, puzzle, ügyességi
A puzzle fejlesztő szerepe - A kirakós játék fontos a gyermek fejlődésében ... + videó
Puzzle és kirakós játékok, mikor és milyet vegyünk a gyereknek?
Egy klasszikus kirakós játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt a puzzle. Ügyességi, logikai, fejlesztő szerepe van óvodás, iskolás gyermekünk számára, de remek szórakozás lehet felnőtteknek és az egész család számára egyaránt. Cikkünkkel szeretnénk néhány tippet adni ahhoz, hogy milyen puzzle-t érdemes vásárolnod, miért vegyél, és hogyan vond bele gyermekedet a játékba.A puzzle mint játék és fejlesztő

A puzzle típusú kirakós játékok fejlesztik a gyerekek logikai gondolkodását, valamint a vizuális és asszociációs képességét, kreativitását.Manapság számtalan változatban lehet kirakós játékot vásárolni. Van, amelyikről egy közkedvelt mesefigura köszön vissza és olyan is, amelyik térbeli kis színes fakockák formájában javítja gyermekünk kézügyességét, de vásárolható egyedi fényképes puzzle is családtagjaink, barátunk, szerelmünk, házi kedvencünk képével, fotójával. Természetesen az utóbbi esetben a gyermek is szívesebben játszik, állítja össze a kirakó játékot!
Hirdetés

Egy puzzle típusú kirakós játék sokkal többre képes, mint színeivel és formáival elcsábítani gyermekünket. A kirakós darabjainak megfelelő helyre illesztése ösztönzőleg hat a gyermek koordinációs készségére, fejleszti motorikus képességeit, és segíti őt a formák helyes felismerésének elsajátításában. Ez utóbbi készség szinte elengedhetetlen, mielőtt a gyermek olvasni tanulna.


A kirakós játékok szerepe a gyerek fejlődésében

A gyerekek tulajdonképpen játszva tanulnak. A puzzle típusú játékokat már az egészen kicsi gyermekeknek is hasznosak lehetnek, mert segíthetik őket az állatokról, autókról, sőt az emberi testről szóló ismeretek elsajátításában.

Ahogy a kicsik nőnek, a nekik szánt puzzle játékok is egyre bonyolultabbá válnak: a dinoszaurusz rajongó gyerekek a ragadozókat, míg a lepkéket kedvelők a fajok sokszínűségét ismerhetik meg általuk.

A puzzle kirakása családi tevékenységnek is kiváló. Kezdetben segíthetsz a gyereknek a kirakásban, később pedig osztozhatsz vele az örömében és büszkeségében, hogy egyedül sikerült kiraknia. Ennél is többet mondó a tény, hogy az egyébként gyakran vitázó testvérek, a puzzle kirakásában szívesen működnek együtt egymással.


Milyen puzzle játékot válasszak gyermekemnek?

A játékok nagy többségének címkéjén feltüntetik, hogy milyen korú gyermekeknek ajánlják őket. A játék vásárlásakor vedd figyelembe az ajánlott életkort és a kirakós elemeinek a számát.

Az első puzzle ne legyen több 6-10 darabosnál, az egyes elemek mérete pedig legyen megfelelő. Ezek a kicsi gyerekeknek való kirakós játékok általában fából vagy valamilyen textíliából készülnek. Egyeseknek már maga az alapanyaga is szórakoztató lehet a gyermek számára, ha megérinti azt.

Szülői segítséggel egy 3 éves gyermek már 24-36 darabos, egyetlen képet alkotó puzzle kirakására is képes. Eleinte felügyelned kell őt a puzzle kirakása közben. Egy apró segítség a felnőtt részéről nagyban megnövelheti a puzzle kirakásának sikerébe vetett bizalmát. Ha azt veszed észre, hogy játék közben a gyermek inkább frusztrált, mint lelkes, cseréld ki a kirakós játékot egy olyanra, amit egyszer már sikeresen kirakott, az előbbit pedig próbáld neki pár hónap múlva visszaadni.

Minden megvásárolt puzzle körülbelül egy évnyi szórakoztató játékot jelent gyermeked számára, ezután az idő után általában már elveszíti érdeklődését iránta. Ne feledd, az apró darabokból álló puzzle játékok nem ajánlottak 3 éves kor alatt!


Jó tanács, tuti tipp ...

  • Rendezz be egy polcot kimondottan a puzzle játékok számára, ahonnan kedvére válogathat. Már a választás lehetősége is örömet okozhat gyermekednek!
  • Vásárolj egyedi fényképes puzzle-t gyermekednek, hogy még nagyobb kedvel, örömmel kezdjen hozzá a játéknak. Választhatsz karton alapú, mágnes alapú vagy akár fából készült puzzle-t is gyermekednek!


Puzzle egyedi képpel, saját fotóddal, arcképpel gyermekednek, szeretteidnek
Vicces játék - A puzzle, amellyel megvicceltek embereket
Nézd meg a videót, és kacagj Te is velünk együtt! Sétálgató embereket vicceltek meg a fényképes kirakóval egy parkban. Az álluk leesett amikor segítettek a gyereknek kirakni. szerintem mindannyiunk elámult volna egy hasonló esetben.
Puzzle többféle anyagból és formában
Rendelhetsz fotó puzzle-t karton, fa és mágneses alappal. Alkalmakra is tudsz válogatni, legyen az Valentin nap (szív alakú puzzle), ballagásra, születésnapra ... A fából készült egyedi fényképes puzzle rendkívül tartós és fantasztikus játék, igazi meglepetés.
A puzzle fejlesztő játék és kiváló közös program is egyben A puzzle fejlesztő játék és kiváló közös program is egyben
Ajándékozz örömöt, ajándékozz fényképes puzzle-t Ajándékozz örömöt, ajándékozz fényképes puzzle-t
Az egyedi fényképpel készített puzzle mindig nagy örömet okoz. Lepd meg szeretteidet egy megszemélyesített ajándékkal. Minden alkalomra kiváló ajándék, és tuti szórakozást is biztosít! Az egyedi fényképpel készített puzzle mindig nagy örömet okoz. Lepd meg szeretteidet egy megszemélyesített ajándékkal. Minden alkalomra kiváló ajándék, és tuti szórakozást is biztosít!
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2012.10.11. 10:35
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza

További meglepetések, ajándék ötletek

Ajándékozási hírek, ötletek

Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi...
Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? - Nem, találd meg a legjobb dolgot, amit tudsz adni a kereteidből.
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a...
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a tökéletes ajándékozás titkára?
Biztosan mindenki szokott adni és kapni is ajándékot, ha máskor nem is, de legalább évente egyszer: karácsonykor. Nem mindenki tudja, de az ajándékozásnak is megvannak...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz,...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz, kerékpárra, de akár a mindennapokra is!
A fehér és fém színű kulacs sportoláshoz, túrázáshoz rendkívül praktikus használati képes ajándéktárgy. Karabinerrel van ellátva a könnyebb használatért. 500...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte 200 gyűjtőponton várják az ajándékokat
Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi...
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Egyhetes magyarországi programja keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott kedden a Joulupukki, a lappföldi Mikulás, akit a helyi óvodások...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra ajándékba a milánóiak
Milánó önkormányzata minden évben egy híres festményt állít ki a karácsonyi ünnepek időszakában, amelyet a milánóiak ingyen láthatnak. Az idei "karácsonyi...