Ajándék hírekHodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki

Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki

Címkék - ajándék, karácsony, meglepetés, mikulás
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Egyhetes magyarországi programja keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott kedden a Joulupukki, a lappföldi Mikulás, akit a helyi óvodások köszöntöttek.


Az Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodában több mint száz kisgyermek várta a Mikulást, aki előbb finnül szólt a kicsikhez, majd szétosztotta a magával hozott ajándékcsomagokat. Az óvodások magyar és cigány nyelven előadott versekkel és dalokkal köszöntötték Joulupukkit.


A teli zsákkal érkező Mikulás tolmácsolta a kicsiknek a lappföldi gyerekek üdvözletét, majd a karácsonyra való készülődésről és a hagyományok ápolásának fontosságáról mesélt a gyerekeknek. Szavai szerint a karácsony összeköti az összes gyereket és felnőttet a Földön, így lehet közösen egy jobb világot építeni.
Hirdetés

Fodor Attila, a CBA üzletlánc kommunikációs igazgatója az eseményen az MTI-nek elmondta, hogy a cég is támogatja a lappföldi Mikulás magyarországi útját és segít abban, hogy minél több gyerekhez juthasson el.

Hozzátette, hogy a lappföldi Mikulással általában a nagyobb városok főterein találkozhatnak a gyerekek és itt tartózkodása alatt várhatóan több ezer csomagot fog kiosztani a kicsik számára.

A gyerekek nagyon szépen énekeltek, látszott, hogy sokat gyakoroltak - mondta a lappföldi Mikulás az MTI-nek, hozzátéve, hogy a hodászi óvodások nagyon bátrak voltak, sokan közülük félelem nélkül mentek oda hozzá.

Joulupukkival kedden a salgótarjáni Fő téren, szerdán a veszprémi Megyei Könyvtárban, majd Győrben, a Széchenyi téren lehet találkozni. Csütörtökön Ajkára megy, pénteken pedig a főváros több pontján bukkan fel: délután Óbudán, a Fő téren, este pedig a kispesti központi játszótéren oszt ajándékokat. Mikulás napján délelőtt a budapesti MOM sportközpontban fogadja a gyerekeket.

A finn Mikulás a hagyományokhoz híven idén is csatlakozik a Mikulásgyár jótékonysági akciójához, kedden a budapesti Mammut II. bevásárlóközpontban népszerűsíti majd a szegény gyerekeket 10 éve támogató kezdeményezést. (MTI)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.12.04. 07:57
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza

További meglepetések, ajándék ötletek

Ajándékozási hírek, ötletek

Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi...
Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? - Nem, találd meg a legjobb dolgot, amit tudsz adni a kereteidből.
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a...
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a tökéletes ajándékozás titkára?
Biztosan mindenki szokott adni és kapni is ajándékot, ha máskor nem is, de legalább évente egyszer: karácsonykor. Nem mindenki tudja, de az ajándékozásnak is megvannak...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz,...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz, kerékpárra, de akár a mindennapokra is!
A fehér és fém színű kulacs sportoláshoz, túrázáshoz rendkívül praktikus használati képes ajándéktárgy. Karabinerrel van ellátva a könnyebb használatért. 500...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte 200 gyűjtőponton várják az ajándékokat
Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi...
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Egyhetes magyarországi programja keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott kedden a Joulupukki, a lappföldi Mikulás, akit a helyi óvodások...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra ajándékba a milánóiak
Milánó önkormányzata minden évben egy híres festményt állít ki a karácsonyi ünnepek időszakában, amelyet a milánóiak ingyen láthatnak. Az idei "karácsonyi...