Ajándék hírekMire vigyázz ha ajándékot fogatsz el! Életfogytig tartó börtönbüntetés

Mire vigyázz ha ajándékot fogatsz el! Életfogytig tartó börtönbüntetés

Címkék - ajándék, börtönbüntetés, Csen-Csiang-ho, életfogytig, Kínai-Kommunista-Párt, korrupció
Mire vigyázz ha ajándékot fogatsz el! Életfogytig tartó börtönbüntetés
Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott egy közép-kínai tartományi pártvezető korrupció miatt - jelentette a kínai média hétfőn.

Korrupció ajándékokkal ...

A Kínai Kommunista Párt (KKP) Honan tartományi bizottságának volt helyettes párttitkáráról a helyi bíróság megállapította, hogy kenőpénzt fogadott el és ingatlanokat halmozott fel, amelyek eredetét nem tudta igazolni, és visszaélt a hatalmával.

A Nanjang városi bíróság közleményében arról számolt be, hogy a 60 éves Csen Csiang-ho 1995 és 2001 között, különböző vezető pártposztokon, több mint 7,26 millió jüanhoz (273 millió forint) jutott törvénytelenül, továbbá 8 ezer dollár (1,8 millió forint) készpénzt is kapott zsebbe. Az ajándékba kapott, vásárlásra jogosító kártyákon 91 ezer jüan (3,4 millió forint) volt, de öt értékes karórával is megtisztelték, összesen csaknem 316 ezer hongkongi dollár (9,3 millió forint) értékben.

Csent szintén bűnösnek találták okirathamisításban, amivel a szeretőit, családtagjait és barátait segítette lakáshoz jutásukban. A vádlott közölte, hogy megfellebbezi az első fokú ítéletet.

Kínában az idén nem ez volt az első súlyos ítélet korrupciós ügyben. A kelet-kínai Csianghszi tartomány egy városi népi gyűlésének első emberét a múlt hónapban ítélték jogerősen felfüggesztett halálbüntetésre hatalmas összegű kenőpénzek elfogadása miatt. A felfüggesztett halálbüntetés a gyakorlatban életfogytiglani szabadságvesztést jelent.

A KKP fegyelmi szervei tavaly csaknem 182 ezer különböző szintű vezetőt, hivatalnokot büntettek meg korrupció miatt, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Vizsgálat folyik mások mellett az állami vagyonkezelő bizottság volt vezetője és a közbiztonsági miniszter helyettese ellen.
Hirdetés
Egyre több a korrupt hivatalnok Kínában Egyre több a korrupt hivatalnok Kínában
Korrupció és kötelességszegés miatt 13 százalékkal több, hivatalnokot érintő ügyben vizsgálódnak Kínában. Több mint kétharmaduk esetében korrupció miatt indítottak eljárást - írta a legfőbb ügyészség ügyésze a China Daily című angol nyelvű kínai napilap hétfői számában. Mint mondta, a leginkább érintett ágazatok között van az építőipar, a vasútügy, a közlekedés, a pénzügy és az ingatlanfejlesztés. Ezekre jellemző a központosított döntéshozatal és pénzelosztás, valamint az intenzív tőkeáramlás - magyarázta Szung Han-szung igazgató. Növekszik azoknak a korrupt hivatalnokoknak a száma, akik igyekeznek külföldre menekíteni illegális vagyonukat. Az ügyész szerint ezek az emberek először külföldre küldik családtagjaikat, hogy ott telepedjenek le, kezdjenek vállalkozásba vagy tanuljanak. Ezután juttatják ki pénzüket "átmosva", illegális bankokon keresztül vagy befektetésekkel, majd maguk is külföldre távoznak.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2014.02.11. 09:04
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza

További meglepetések, ajándék ötletek

Ajándékozási hírek, ötletek

Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi...
Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? - Nem, találd meg a legjobb dolgot, amit tudsz adni a kereteidből.
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a...
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a tökéletes ajándékozás titkára?
Biztosan mindenki szokott adni és kapni is ajándékot, ha máskor nem is, de legalább évente egyszer: karácsonykor. Nem mindenki tudja, de az ajándékozásnak is megvannak...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz,...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz, kerékpárra, de akár a mindennapokra is!
A fehér és fém színű kulacs sportoláshoz, túrázáshoz rendkívül praktikus használati képes ajándéktárgy. Karabinerrel van ellátva a könnyebb használatért. 500...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte 200 gyűjtőponton várják az ajándékokat
Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi...
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Egyhetes magyarországi programja keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott kedden a Joulupukki, a lappföldi Mikulás, akit a helyi óvodások...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra ajándékba a milánóiak
Milánó önkormányzata minden évben egy híres festményt állít ki a karácsonyi ünnepek időszakában, amelyet a milánóiak ingyen láthatnak. Az idei "karácsonyi...