Ajándék hírekTuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!

Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!

Címkék - ajándék, ajándék-tipp, etikett, Karácsonyi-ajándékozási, kényes-kérdés, Tuti-tippek, ünnepek
Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!
Karácsonyi ajándékozási etikett
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? - Nem, találd meg a legjobb dolgot, amit tudsz adni a kereteidből.

Tuti tippek a Karácsonyi ajándékozáshoz

Amikor eljön az karácsonyi ajándékozások ideje, ajánlatos készítened egy listát azokról, akiket meg akarsz ajándékozni, és összeírni, mennyit tudsz egy-egy emberre szánni. Nem verd magad drága adósságba a karácsonyi ajándék miatt.

Nem tervezted, hogy karácsonyi ajándékot veszel neki, de ő megajándékoz. Kell-e viszonoznod?
- Nem, illedelmesen köszönd meg, de nem kell viszonoznod, ha jön egy váratlan karácsonyi ajándék. Ne kezdj el magyarázkodni, csak köszönd meg.

Szükséges köszönő üzenet, ha személyesen már megköszöntük a karácsonyi ajándékot?
- Nem. Kedves gesztus, ha üzenetben is megköszönjük a karácsonyi ajándékot, annak, akinek már személyesen is megtettük, de nem kötelező. A kivétel: az esküvői ajándékok. Egyébként, ha nem tudod személyesen megköszönni az ajándékot, az a legjobb, ha küldesz egy kézzel írott köszönő kártyát. Az e-mail nem annyira jó megoldás, de jobb, mint a semmi.

Kell-e karácsonyi ajándékot adni a főnöködnek?
- Nem, ez úgy tűnne, mintha be akarnál vágódni nála. Nem szükséges karácsonyi ajándék a főnöködnek, hacsak nem kevesen dolgoztok az irodában. Te se szeretnéd, hogy versennyé fajuljon a dolog. Másrészről a kollegáidnak minden további nélkül adható karácsonyi meglepetés. De ne munkaidőben add át őket, ha csak egy valakinek vagy pár embernek adsz ajándékot.

Az ajándék utalvány karácsonyra népszerű, de csak megfutamodásnak számítanak?
- Nem szükségszerűen. Manapság már elfogadottak. Az ajándék utalvány jól példázza, hogy változnak a szokások az idők folyamán. Az egyedi ajándékok jobbak, mert több odafigyelést feltételez. Viszont a karácsonyi ajándék utalvány is elfogadottá vált és még mindig jobb, mint pénzt adni. Ha a különleges ajándék utalvány a cél, akkor nézz körül utalványaink között!

Melyik karácsonyi ajándékokat nem helyénvaló adni egy ismerősnek?
Kölni vagy parfüm, fehérnemű vagy hálóruha, alkohol. A fehérnemű dolgokat határozottan nem szokás adni, hacsak nem az illető párja vagy. A kölniknek vagy parfümöknek szintén romantikus felhangja van, így szintén nem nagyon ajánlatos. Alkoholt pedig nem adsz nem annyira jó ismerősnek, mert nem tudhatod, mit szeret, vagy mit gondol az alkoholos befolyásoltságról.
Hirdetés
Ajándékozási etikett Karácsonyra - Tudni illik, hogy mi illik! Ajándékozási etikett Karácsonyra - Tudni illik, hogy mi illik!
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől?
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2016.11.24. 20:56
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza

További meglepetések, ajándék ötletek

Ajándékozási hírek, ötletek

Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi...
Tuti tippek a kényes kérdésekre - Karácsonyi ajándékozási etikett!
Szerinted ugyanolyan értékben kell karácsonyi ajándékod adnod, mint amit kaptál valakitől? - Nem, találd meg a legjobb dolgot, amit tudsz adni a kereteidből.
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a...
Ajándékozási illemszabályok - Kíváncsi vagy a tökéletes ajándékozás titkára?
Biztosan mindenki szokott adni és kapni is ajándékot, ha máskor nem is, de legalább évente egyszer: karácsonykor. Nem mindenki tudja, de az ajándékozásnak is megvannak...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz,...
Fém kulacs - Kiránduláshoz, túrázáshoz, kerékpárra, de akár a mindennapokra is!
A fehér és fém színű kulacs sportoláshoz, túrázáshoz rendkívül praktikus használati képes ajándéktárgy. Karabinerrel van ellátva a könnyebb használatért. 500...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte...
Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár, országszerte 200 gyűjtőponton várják az ajándékokat
Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz ajándékokat hétfő reggeltől, az akció központi...
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Hodászi óvodásokat ajándékozott meg Joulupukki
Egyhetes magyarországi programja keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászra látogatott kedden a Joulupukki, a lappföldi Mikulás, akit a helyi óvodások...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra...
Az Esterházy Madonnát kapták karácsonyra ajándékba a milánóiak
Milánó önkormányzata minden évben egy híres festményt állít ki a karácsonyi ünnepek időszakában, amelyet a milánóiak ingyen láthatnak. Az idei "karácsonyi...